duminică, 18 ianuarie 2015

Muschiulet de vitel cu piure verde de cartofi si rondele de ceapa pane


Ingrediente:

Pentru muschiuletul de vitel:
-600 g muschiulet vitel;
-2 lg ulei masline extravirgin;
-20 g unt;
-sare si piper.
Pentru piureul de cartofi:
-500 g cartofi;
-100g mix salata (spanac baby, valeriana, rucola, latuca)
-1/2 ceapa medie;
-2 graunti de usturoi;
-100ml smantana pentru gatit;
-2 lg ulei masline extravirgin;
-sare si piper.
Pentru rondelele de ceapa:
-2 cepe mari;
-150g faina;
-50 g faina de orez;
-2 ardei chili;
-2 lg piper boabe;
-sare;
-ulei pentru prajit;
-apa rece.

 Se taie muschiuletul de vitel in bucati de 3-4 cm latime. Se prajeste in uleiul de masline cate 2 minute pe fiecare parte, asezonandu-se cu sare si piper cand este intors. Se pune cate o bucatica mica de unt deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 6 minute, pentru a fi gatit medium-rare. Se lasa inca 2-3 minute pentru a fi well-done. Se pastreaza la cald pana cand restul ingredientelor sunt gata.

 Se fierb cartofii in coaja pana cand sunt strapunsi usor cu furculita. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja.
 Se opareste salata (se opresc 20 g pentru servire) in apa pentru 20 sec, se scoate in apa rece si apoi se lasa la scurs.
 Intre timp se caleste ceapa cu usturoiul in uleiul de masline pentru cateva minute, pana cand ceapa devine translucida (la foc mic pentru a nu se arde usturoiul). Se adauga smantana lichida si salata blansata. Se da in clocot si se da deoparte pana se raceste. Se pune intr-un blender si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
 Se zdrobesc cartofii si se adauga smantana amestecata cu ceapa si salata. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper.

 Se pune faina intr-un blender cu ardeii, sarea si piperul si se amesteca bine, pana cand toate boabele de piper sunt zdrobite. Se adauga apa rece pana cand compozitia devine lichida, ca aluatul pentru clatite. Se taie ceapa rondele de 1/2 cm. Se trec prin aluat si se prajesc in baie de ulei pana cand se rumenesc. Se scot la scurs pe servetele absorbante.

 Pentru servire: se pune putin piure in centrul unei farfurii, deasupra se pun cateva bucatele de muschiulet, urmat de cateva frunze de salata si la final rondele de ceapa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu