miercuri, 14 ianuarie 2015

Chiftelute din carne de vita cu vinete, zucchini si rosii la cuptor

Ingrediente:

Pentru chiftelute:
-1 kg fleica vita tocata.
-50 g parmezan ras;
-2 lg ulei masline extravirgin;
-1 lg oragano uscat;
-1 lg busuioc uscat;
-1 lg piper;
-1 lg sare;
-2 cepe mici;
-1 ardei iute;
-ulei floarea soarelui pentru prajit.

Pentru legumele cu sos de rosii
-3 vinete nu foarte mari;
-2 dovlecei zucchini;
-10 rosii cherry;
-1 cutie suc rosii- 400g;
-4 graunti usturoi;
-2 cepe mici;
-50 g parmezan ras;
-cate 1 lg de oregano si busuioc;
-sare si piper;
-1 leg patrunjel tocata marunt;
-ulei masline extravirgin.

 Pentru servire:
-parmezan

  Se toaca ceapa si ardeiul foarte marunt. Se pune intr-un vas carnea de vita si se amesteca bine cu ceapa, ardeiul si restul ingredientelor. Se formeaza chiftelute de circa 40 de grame fiecare si se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin. Nu trebuie gatite complet pentru ca se va continua gatirea la cuptor cu legumele.

 Se taie vinetele cubulete iar dovleceii felii in sferturi, se presara cu sare si se lasa 10 minute.
 Se prajeste ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit in putin ulei de masline, la foc mic, pentru 2 minute. Se adauga rosiile taiate in jumatati si se continua prajirea pentru inca 1 minut. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba 2- 3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper si se da deoparte.
 Se scurg vinetele si dovleceii de apa lasata si se prajesc in putin ulei de masline pana cand se inmoaie putin, 3-4 minute.

 Se amesteca sosul de rosii cu vinetele si dovleceii, chiftelele, parmezanul si jumatate din legatura de patrunjel. Se asezoneaza cu sare si piper, se presara cu oregano si busuioc si se da la cuptor pentru 15 minute la 180°C.

 Se presara cu parmezan si patrunjelul ramas si se servesc calde alaturi de un pahar de vin rosu.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu