Pentru ton:
-400g file ton rosu - 40 lei;

-zeama de la 1/2 lamaie - 0,5 lei;
-1/2 lamaie taiata felii;
-1 lg ulei de masline;
-sare;
Pentru supa:
-1,5 l supa de legume - 2 lei;
-250g ciuperci champignon - 3 lei;
-150g ciuperci simeji - 8 lei;
-50 ml sos de soia - 1 leu;
-30 ml sos de peste;
-30 ml mirin - 1 leu;
-1 lg sare.

Pentru tofu:
-350g tofu afumat - 7 lei;
-30ml sos de soia 0,5 lei;
-30ml mirin - 1 leu;
-30ml sake - 1 leu.
Pentru servire:
-1 fir de praz taiat marunt- 1 leu;
-1 leg patrunjel - 1leu;
-1 lg susan alb;
-1 lg susan negru.

Pentru ton
Se incinge bine o tigaie grill. Se ung fileurile de ton cu ulei si se frig in tigaie pe fiecare parte cate 30 de secunde. Se scot si se stropesc cu mirin-ul si zeama de lamaie, se presara cu putina sare si se pun din nou in tigaie alaturi de feliile de lamaie. Se da focul la mediu si se continua gatirea cate un minut si jumatate pe fiecare parte. Se scot intr-un vas, se acopera si se dau deoparte.

Pentru tofu


Pentru supa
Se taie ciupercile champignon felii subtiri, iar ciupercilor simeji li se taie 3 cm din codite.
Se da supa in clocot, se da focul la mediu si se adauga restul ingredientelor. Se continua gatirea pentru inca 5 minute, se opreste focul, dar se pastreaza calda.
Servire
Se feliaza fileurile de ton. Se impart bucatile de tofu si feliile de ton in niste boluri putin adanci. Se presara cu prazul, frunze de patrunjel si susan. Chiar inainte de servire, se adauga cate o portie de supa fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu