marți, 8 martie 2016

Iepure cu sos pesto si legume sotate

Ingredientele de mai jos sunt pentru 8-10 portii - pret total 100 lei / pret portie 10 lei. 

Pentru iepure:
-1 iepure de 3-4 kg - 80lei;
-200 g bacon -6 lei;
-2 cepe 0,5 lei;
-4 catei de usturoi;
-5 lg sos pesto - 2 lei;
-30g unt - 2 lei;
-1 pahar vin alb - 2lei;
-2 lg faina;
-400 ml supa - 1 leu;
-ulei de masline;
-sare si piper.

Pentru legumele sotate:
-2 vinete - 4 lei;
-2 ardei grasi verzi - 2 lei;
-3 ardei grasi rosii - 3 lei;
-4 graunti usturoi;
-1 ceapa;
-ulei de masline;
-sare si piper.

 Iepurele cu sosul pesto:
 Se taie baconul cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana cand se rumeneste bine. Se scoate si se da deoparte. In aceeasi tigaie se mai adauga putin ulei de masline, se incinge bine si se adauga iepurele portionat. Dupa 5-6 minute, cand bucatile sunt rumenite bine pe ambele parti, se scot din tigaie si se dau deoparte. Tot aici se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit. Se prajesc, la foc mic, pana cand se inmoaie, apoi se readuc in tigaie baconul si iepurele.
 In acest moment se pune vinul si se lasa sa fiarba pana cand se evapora aproape in totalitate. Se pune sare si piper, 300 ml supa si se fierbe 30 de minute acoperit. Daca mai este nevoie se mai adauga putina supa. Se scot bucatile de iepure si se pastreaza acoperite pana la servire.

Sosul: dupa ce se scoate iepurele din tigaie, se adauga untul frecat bine cu faina, putina supa si se fierbe pana cand se ingroasa, circa 5 minute. La final se adauga si sosul pesto, se amesteca bine si se da deoparte.

 Legumele sotate:
 Intr-o alta tigaie se incalzeste putin ulei de masline in care se prajesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana cand se rumenesc. Se adauga ardeii si vinetele, taiate cubulete, sare si piper. Se prajesc pana cand se inmoaie putin ardeii.

 Pentru servire:
Se pune iepurele pe farfurii, se stropeste cu sosul pesto fierbinte si se serveste alaturi de legume. Se potriveste foarte bine cu un pahar de vin alb demisec.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu