sâmbătă, 18 iunie 2011

Muschi file de porc cu sos de portocale

si sufleu de dovlecei. Nu mai aveam loc in titlu :).
Se ia una bucata muschi file de porc, patru portocale, o lamaie, o lime, cativa graunti de usturoi, o legatura patrunjel(nu o folosim toata) si cateva fire rozmarin proaspat. 

Se face o marinata din sucul de la doua portocale, lime, patru graunti de usturoi, roazmarinul, sare si piper. Se adauga carnea feliata si se lasa o ora la frigider. Coaja celor doua portocale si de la lamai se da prin razatoare si se pune deoparte.

Intre timp ne apucam de sufleu. Avem nevoie de: 3 dovlecei, 5 linguri de faina, 3 linguri de smantana, o cescuta de lapte, 50g unt, 200 g branza, 3 oua, sare si piper.
Se pun laptele, smantana, untul si faina la fiert pana se obtine un sos cremos.
Se aduga galbenusul de ou si albusul batut spuma. Dovleceii se taie in cubulete si se fierb, se paseaza si se aduga peste compozitie. Se pun in forme (eu am avut doua forme de silicon, nu se coace prea bine in ele...) si se baga la cuptor cam o ora .
Ne intoarcem la muschiul de porc , il scoatem de la frigider si il bagam la cuptor cu jumatate din marinata pentru o ora . Cealalta jumatate a marinatei se pune la fiert impreuna cu coaja rasa si sucul rams dupa coacerea muschiuletului. Se fierbe pana scade la jumatate si se trece prin strecuratoare. Se taie doua portocale in feliute si se calesc in putin unt. 

Am folosit si cateva picaturi de sos tabasco pentru carne si portocale. Se stropeste cu sosul de portocale si se presara putin patrunjel. Se serveste impreuna cu sufleul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu