sâmbătă, 8 septembrie 2018

Supă de roșii cu midii și avocado

Supă de roșii cu midii și avocado


Pregătire: 10 minute
Preparare: 20 minute
Cantitate: 8 porții
Preț:  50lei
Dificultate: medie

Ingrediente

Supă: 
-1kg de roșii;
-5 grăunți usturoi;
-800ml supă de legume;
-2 cepe albe;
-2 lingurițe boia dulce;
-1 linguriță peperoncini;
-sare, piper;
-ulei de măsline.
 Se opăresc roșiile în apă fierbinte până pielița începe să se crape, iar apoi se decojesc. Într-o tigaie se prăjesc în ulei de măsline usturoiul și ceapa tocate grosier. După 3 minute se presară boiaua, peperoncini, un praf de sare, roșiile și supa de legume. Se fierbe la foc mic 10 minute. Se dă deoparte, se lasă să se răceacă puțin și apoi se pasează cu ajutorul unui blender.

 Scoici: 
-600gr carne de scoică;
-4 grăunți usturoi;
-2lg. ulei de măsline; 
-sare, piper.
 Se prăjesc în uleiul de măsline 4 grăunți de usturoi pentru 2 minute, se adaugă apoi scoicile și se continuă prăjirea pentru încă 3-4 minute.


Servire: 
-2 avocado;
-zeamă de lămâie;
-piper.
 Se taie avocadoul cubulețe, se amestecă cu scoicile și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie. Se pun într-o farfurie adânca 4 linguri din amestecul de scoici și avocado, iar apoi se toarnă deasupra o porție de supă. Se presară cu puțin piper și se servește caldă.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu