sâmbătă, 26 august 2017

Rulouri cu cârnați




Pregătire: 40 minute
Preparare: 30 minute
Cantitate: 8-10 porții
Preț: 25-30 lei
Dificultate: medie



Pentru cârnați:
Ingrediente:
-1kg. pulpă porc tocată;
-1 ceapă roșie;
-3 grăunți de usturoi;
-1lg. boia afumată;
-2lg. boia dulce;
-2lg. semințe de fenicul;
-3lg. pesmet;
-2lg. cimbru uscat;
-1lg. piper;
-2lg. sare.
 Se toacă ceapa mărunt și se zdrobește usturoiul. Se pisează semințele de fenicul într-un mojar. Se adaugă peste carne alături de ceapă, usturoi și restul ingredientelor. Se amestecă bine. Urmează partea în care se fac cârnații, dar nu se folosesc intestine sau membrană din plastic, ci o folie de plastic alimentară. Pentru o mai bună manevrabilitate este recomandată folosirea unei folii de bună calitate, care este puțin mai groasă. Se întinde o bucată de folie și se taie la o lungime de 40cm. Se pune un sfert din compoziția de cârnați pe folie. Se formează cu ajutorul mâinilor, udate în prealabil pentru a împiedica lipirea, un cilindru din carne cu diametrul de 4 cm. Se pune cilindrul de carne pe o laterală a foliei, iar apoi se rulează și se leagă la capete. Se repeta operația pana când toată carnea este învelită în folie. Se dă la frigider pentru o oră.
 
Preparare:
Ingrediente:
-1 pachet foi de aluat;
-1 ou;
-1lg. semințe de susan;
-1lg. semințe de mac;
-1lg semințe de fenicul.
 Cât timp carnea stă la frigider se dezgheață foile de aluat. Când sunt dezghețate, iar cârnații din frigider au devenit fermi, se taie in bucăți suficient de mari cât să acopere cârnații pe trei sferturi din circumferința. Facem acest lucru pentru a nu dubla cantitatea de aluat pe porțiunea unde se face îmbinarea. Cu ajutorul degetelor se întind extremitățile foii cât să acopere cârnatul și să se suprapună pe cel puțin un centimetru. In acest moment se scoate cârnatul din folie si se pune în centrul foii de aluat. Se bate oul și se ung părțile subțiate ale foii cu el. Se pliază părțile unse cu ou peste cârnat și se apasă cu degetele pentru asigurarea lipirii. Se repetă operația cu restul cârnaților. Când sunt gata toate rulourile, se pun pe o farfurie întinsă si se pun în congelator pentru 10 minute. Se vrea întărirea lor pentru o tăiere mai ușoară. Când trec cele 10 minute, se scot din congelator, se ung cu ou, se presară cu mac/susan/fenicul și se taie în bucăți de 2 cm lățime. Se încălzește cuptorul la 180°C. Se întinde pe o tavă o foaie de copt, unsă cu puțin ulei de măsline. Se pun rulourile pe ea si se dau la cuptor pentru 20-30 de minute sau până când aluatul se rumenește.
 
Pentru servire:
Ingrediente:
-muștar;
-ketchup;
 Se servesc calde alături de muștar sau un sos de roșii, iute sau dulce. Sunt bune și reîncălzite, aluatul nu va fi la fel de crocant, dar savoarea va fi aceeași.
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu