joi, 17 august 2017

Risotto cu ciuperci

Pregătire:10 minute
Preparare: 30 minute
Preț: 45 lei
Dificultate: medie

Ingrediente pentru 4 porții


Pentru risotto 
-500g. orez;
-50g. mix ciuperci deshidratate;
-1l. supă de legume;
-2lg. țelină tocată cubulețe;
-2 cepe mici tocate mărunt;
-2 grăunți usturoi zdrobiți;
-50g. parmezan ras;
-100ml. vin alb sec.
-100g. unt;
-2lg. ulei de măsline;
-1lg. sare;
-1lg. piper.
 Se fierb ciupercile pentru câteva minute în apă cu sare până când se hidratează. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa, usturoiul și țelina. Se prăjesc câteva minute la foc mic până când ceapa devine translucidă. În acest moment se pun ciupercile și orezul și se continuă prăjirea pentru încă un minut, apoi se adaugă vinul. Se gătește până când vinul se evaporă în totalitate. Se lasă focul mic și se începe adăugarea supei, câte un polonic, amestecând constant. Când se absoarbe supa, se pune încă un polonic. Se repetă procesul până când este absorbită toată supa. Se gustă, și dacă orezul e prea tare, se adaugă încă puțină supă. Se oprește focul, se adaugă untul, parmezanul, sarea si piperul, se amestecă până când se incorporează, iar risotto-ul devine cremos.


Pentru garnitura de ciuperci  
-500g. hribi;
-500g. ciuperci champignon;
-4 grăunți de usturoi;
-1leg. pătrunjel;
-câteva frunze de busuioc;
-2lg. sare; 
-3lg. ulei de măsline.
 Se taie ciupercile în sferturi și se frig pe o tigaie grill. Se zdrobește usturoiul și se toacă mărunt pătrunjelul și busuiocul. Se aduc toate ingredientele într-un bol, inclusiv uleiul, și se amestecă bine.
 
Pentru servire
-2lg. coajă de lămâie;
-2lg. ulei de măsline.
 Se pune câte o porție de risotto în centrul farfuriei, iar deasupra câteva linguri cu ciuperci. Se presară coaja de lămâie și se stropește cu câteva picături de ulei de măsline. Un pahar cu vin alb sec, face o companie bună.
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu