miercuri, 14 septembrie 2016

Risotto cu pesto si creveti


Ingrediente pentru 4 portii 60 lei/ 15 lei portie:

Pentru orez:
-375g orez pentru risotto (carnaroli sau arborio) - 5 lei;
-100 ml vin alb - 2 lei;
-50g parmezan - 4 lei;
-2 cepe medii - 0.5 lei;
-1 l supa legume - 2 lei;
-2 lg ulei;
-sare.
Pentru creveti:
-400g creveti - 30 lei;
-3 graunti usturoi;
-3lg ulei de masline;
-sare.
Pentru pesto:
-50g busuioc - 6 lei;
-50g parmezan - 4 lei;
-1 leg patrunjel - 1 leu;
-4 graunti usturoi;
-100 ml ulei de masline extra virgin;
-50 g caju - 3 lei;
-sare;
-2 lg zeama de lamaie.

 Se incepe cu prepararea pesto-ului. Se pun toate ingredientele pentru pesto intr-un blender, mai putin uleiul, si se mixeaza bine. Se adauga uleiul treptat pana cand incepe sa se omogenizeze. Se acopera si se pastraza in frigider pana cand orezul este gata.


 Se toaca ceapa marunt si se prajeste in uleiul incins pana cand devine translucida. Se adauga orezul si se continua prajirea pentru 1 minut. Se pune vinul si se continua gatirea pana cand se evapora vinul. In acest moment se incepe adaugarea supei, cate un polonic, amestecand constant. Cum se gateste, se continua adaugarea supei cand polonicul adaugat anterior este absorbit. Se repeta procesul, gustandu-se la fiecare cateva minute pana cand capata consistenta dorita, iar in tigaie ramane o cantitate decenta de lichid. Se opreste focul si se adauga parmezanul, sosul pesto si putina sare, se amesteca pana cand se incorporeaza.


 Pentru creveti - se incalzeste uleiul la foc mic. Se pune usturoiul tocat marunt si se prajeste pentru 1 minut. Se adauga crevetii si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte.


 Se pune o portie de orez in farfurie iar deasupra 3-4 creveti. Se serveste cald alaturi de un pahar cu vin alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu