joi, 25 iunie 2015

Ton in crusta de susan si sos ponzu


Ingrediente pentru 4 portii - pret total 50 lei/ pert portie 12,5 lei.

Pentru ton:
- 400 g ton proaspat - 40 lei;
- 5 lg seminte susan negre si albe - 2 lei;
- 1 lg sare.

Pentru sos:
-50 ml sos de soia - 1 leu;
-25 ml vin din orez - 0.5 lei;
-25 ml otet din orez - 0,5 lei;
-2 lg miere - 0,5 lei;
-2 lg ghimbir dat pe razatoare;
-coaja si zeama de la un lime - 1 leu;
-zeama de la jumatate de portocala -1 leu;
-1 lg sos wasabi.

Pentru servire:
-150 g salata - 5 lei.

 Se amesteca sarea cu semintele de susan, se trece fileul de ton prin acest amestec si se apasa bine, pentru ca semintele sa se lipeasca pe toata suprafata. Se frige apoi intr-o tigaie grill pentru 2 minute pe fiecare parte, pentru a fi gatit medium. Se poate prelungi perioada de gatire pana la 3 minute pentru a se gati bine.


 Intre timp se amesteca toate ingredientele pentru sos si se da la frigider pana la servire.

 Se pune pe farfurii un sfert din salata iar deasupra tonul taiat in felii de 2 cm. Se serveste alaturi de sosul pregatit anterior. Ca si vin se asorteaza cu un vin roze aromat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu