luni, 24 noiembrie 2014

Tarta cu branza de capra si dulceata de ceapa rosie

Ingrediente:

Pentru aluat:
-2 lg cimbru;
-150 g faina;
-50 g unt;
-2-3 lg apa rece.

Pentru dulceata de ceapa rosie:
-2 cepe rosii mari;
-25g unt;
-35g zahar brun;
-1 lg otet balsamic;
-2 lg vin rosu;
-sare si piper.

Pentru branza de capra:                                Pentru servire:
-200g branza de capra;                                -2 maini de baby spanac;            
-1 galbenus de ou;                                       -2 lg ulei masline;
-30 ml smantana pentru gatit;                     -2 lg zeama de lamaie.
-piper.

 Pentru aluat: se amesteca faina cu cimbrul si untul intr-un robot de bucatarie, pana cand se formeaza frimituri. Se adauga apa rece, treptat, pana cand se obtine un aluat pufos. Se acopera si se da la rece pentru 1 ora.

 Intre timp se toaca ceapa marunt. Se topeste untul intr-o oala cu fund gros peste care se adauga ceapa si restul ingredientelor. Se da in clocot, apoi se da focul la minim. Se gateste pentru 30 de minute, neacoperit, amestecandu-se din cand in cand.

 Se amesteca branza de capra, cu oul, smantana si piperul pana cand se omogenizeaza. Se pastreaza la rece pana cand va fi folosita.

 Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4 portii egale. Se intind foile de aluat in forme de tarta de 8 cm, unse cu unt. Se pune o greutate pe ele, o alta forma de tarta mai mica, fasole, orez etc, si se da la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 20 de minute. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute.

 Se pastreaza un sfert din dulceata de ceapa, iar restul se pune in mod egal pe aluat. Deasupra se pune branza de capra in mod egal. Se dau la cuptor pentru inca 10 minute, pana cand branza incepe sa se rumeneasca.

 Pentru servire se pune in farfurii cate un sfert din spanacul amestecat cu ulei de masline si zeama de lamaie, deasupra se pune cate o tarta, iar pe tarta se pune cate o lingura din dulceata de ceapa.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu