miercuri, 20 august 2014

Tagliatele din dovlecei cu somon si sos de busuioc


Ingrediente:
-2 zucchini;
-2 dovlecei;
-1 file somon (600g);
-30g parmezan;
-1 mana busuioc proaspat;
-1/2 lamaie;
-6 graunti usturoi;
-30g unt;
-2 chili;
-3 lg ulei masline extravirgin;
-sare si piper.

 Se asezoneaza pestele cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline si zeama de la lamaie.

 Cu ajutorul unui peeler pentru legume se taie dovleceii felii subtiri de 2 cm latime.

 Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga jumatate din cantitatea de usturoi zdrobit si ardeii tocati foarte marunt. Se prajesc pentru 2 minute la foc foarte mic. Se adauga dovleceii in doua transe, daca tigaia nu este suficient de mare. Se prajesc pentru 2-3 minute pana cand se inmoaie putin. Se asezoneaza cu sare si piper si se dau deoparte.

 Se taie fileul de peste in bucati de 5 cm latime. Se frig pe tigaia grill pentru 2-3 minute pe fiecare parte.

 Intre timp se pun intr-un blender frunzele de busuioc, usturoiul ramas, parmezanul, sare si piper. Se amesteca pana cand se omogenizeaza, apoi se adauga treptat uleiul de masline ramas.

 Se pune pe farfurie o portie generoasa de dovlecei, deasupra se pun cateva fileuri de peste si se stropeste totul cu sosul de busuioc.









Un comentariu: