sâmbătă, 21 iunie 2014

Rillettes d'oie - un fel de jumari de gasca

 Rillettes reprezinta o preparare a carnii similara cu cea a pateului. Original se facea din porc, carnea era taiata cuburi sau tocata marunt, sarata bine si gatita incet in grasime pana se fragezea bine, si apoi racita cu suficienta grasime cat sa formeze o pasta. Se serveau pe paine prajita la temperatura camerei.
 Se face si cu alte tipuri de carne, gasca, rata, gaina, iepure, peste etc.
 In mare parte prepararea este asemanatoare cu cea a clasicelor noastre jumari de porc.

 Pulpele de rata si gasca care se gasesc la noi in comert sunt o alternativa delicioasa fata de clasica burta de porc. Se gasesc si deja confiate, dar sunt mult mai savuroase cele pregatite acasa, gasiti reteta aici.

Ingrediente:
- 2 pulpe gasca confiate;
- 2 cepe rosii;
- 5 lg untura rata sau gasca;
- 1 lg piper;
- 1 lg sare.


 Se dezoseaza pulpele si se maruntesc cu ajutorul unui cutit sau se taie cubulete.

 Se incalzesc 2 linguri de untura si se prajesc in ea cepele tocate marunt. Se adauga carnea, se asezoneaza cu sare si piper si se tine pe foc 3-4 minute pana cand carnea se rumeneste.

 Se pune carnea intr-un borcan, se adauga untura ramasa si se pune la frigider pentru cateva ore.

 Se poate servi calda sau rece, alaturi de paine prajita si castraveciori murati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu