
Se face si cu alte tipuri de carne, gasca, rata, gaina, iepure, peste etc.
In mare parte prepararea este asemanatoare cu cea a clasicelor noastre jumari de porc.
Pulpele de rata si gasca care se gasesc la noi in comert sunt o alternativa delicioasa fata de clasica burta de porc. Se gasesc si deja confiate, dar sunt mult mai savuroase cele pregatite acasa, gasiti reteta aici.

- 2 pulpe gasca confiate;
- 2 cepe rosii;
- 5 lg untura rata sau gasca;
- 1 lg piper;
- 1 lg sare.
Se dezoseaza pulpele si se maruntesc cu ajutorul unui cutit sau se taie cubulete.

Se incalzesc 2 linguri de untura si se prajesc in ea cepele tocate marunt. Se adauga carnea, se asezoneaza cu sare si piper si se tine pe foc 3-4 minute pana cand carnea se rumeneste.
Se pune carnea intr-un borcan, se adauga untura ramasa si se pune la frigider pentru cateva ore.
Se poate servi calda sau rece, alaturi de paine prajita si castraveciori murati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu