duminică, 15 iunie 2014

Paste cu vinete si rosii - Pasta alla Norma

 Pasta alla Norma este un fel de mancare din paste acoperite cu rosii, vinete prajite, ricotta salata si busuioc.
Acest preparat isi are originea in orasul Catania din Sicilia.
 Se face de obicei cu ricotta salata care este o variatie de ricotta care a fost presata, sarata si uscata. Se poate inlocui cu parmezan sau pecorino.
 Eu am inlocuit cu ricotta simpla, s-a potrivit de minune.


Ingrediente:

-2 vinete;
-500g rosii intregi la conserva;
-400g paste;
-200g ricotta;
-4 graunti usturoi;
-busuioc proaspat;
-100 ml ulei masline;
-sare.


 Se taie vinetele pe lungime se sareaza, se pun intr-un vas si se aseaza deasupra o farfurie. Se lasa asa 30min-1h pana cand se scurg de apa.



 Intre timp se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se prajesc putin grauntii de usturoi zdrobiti, dar necuratati de coaja. Se aduaga rosiile, se asezoneaza cu sare si se lasa pe aragaz pana cand scade, iar rosiile se pot zdrobii usor cu o furculita. Se scoate usturoiul, se opreste jumatate din cantitatea de sos, iar restul se lasa in tigaie.



Dupa ce s-au scurs de apa, jumatate din feliile de vinete se taie betisoare. Se prajesc, pe rand, feliile de vinete in ulei foarte bine incins ( astfel incat vinetele sa nu absoarba prea multu ulei) pana cand se rumenesc. Se scot pe servetele pentru a se scurge de excesul de ulei. Se mai adauga ulei, daca este nevoie, si se prajesc bastonasele de vinete, dupa care se scurg de ulei si se dau deoparte.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.



 Se pune din nou pe aragaz tigaia cu sosul de rosii, se aduga betisoarele de vinetele, pastele scurse, cateva frunze de busuioc si jumatate din cantitatea de ricotta. Se amesteca bine.

 Pentru servire, se pune o portie de paste pe farfurie, peste ele se aduaga cateva linguri din sosul de rosii oprit, felii de vinete, bucatele de ricotta si frunze de busuioc. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu