duminică, 8 decembrie 2013

Salata Niçoise

Ingrediente pentru 2 persoane:
-300g ton la conserva;
-8 fileuri de ansoa;
-40g masline;
-2 oua fierte taiate in sferturi;
-1 salata romana;
-2 fire de ceapa verde tocate marunt;
-4 ridichi taiate felii subtiri;
-1/4 castravete lung taiat in sferturi apoi felii subtiri;
-200g rosii cherry taiate in jumatati;

Pentru dressing:
-50ml ulei masline extra virgin;
-30 ml otet balsamic;
-3 rosii uscate;
-1 graunte usturoi;
-sare si piper.

 Salata Nicoise este o salata clasica cu ton, ansoa si oua fierte, care dupa cum se intelege si din nume, provine din Nice, un oras din sudul Frantei.

 Pentru dressing, se zdrobesc rosiile si usturoiul intr-un mojar, se adauga uleiul si otetul balsamic incet, folosind pistilul pentru a amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper si se da deoparte.

 Intr-un bol de salata mare, se amesteca ingredientele pentru salata.

 Se pune compozitia pe doua farfurii, se stropeste cu dressing-ul si se serveste cu crutoane.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu