joi, 30 august 2012

Creveti cu cartofi dulci si lapte de cocos

Ingrediente:
-200g creveti;
-1 cartof dulce mare;
-4 cepe mici;
-1 ardei capia;
-1 ardei gras verde;
-3 rosii;
-2 ardei iuti;
-2 ardei chilli;
-6 graunti usturoi;
-200ml lapte cocos;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-1/2 leg patrunjel;
-ulei masline;
-sare si piper.

 Se curata si spala crevetii si se pun  la marinat in trei linguri ulei masline, zeama de la lamaie, sare si piper pentru cateva ore. Cartoful se taie in bucati micute si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scurg si se taie cubulete.
 Ceapa si usturoiul se taie marunt si se caleste in trei linguri de ulei, se adauga ardeii, se lasa sa se inmoaie putin dupa care se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauaga laptele de cocos, cartoful pasat in blender si patrunjelul tocat marunt, se mai lasa 3 minute sa fiarba si se da deoparte.
 Intr-o alta tigaie se incing trei linguri de ulei si se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul chilli, se lasa un minut si se adauga crevetii. Se prajesc doua minute pe fiecare parte si se adauga in sos, fara usturoi si ardei.

 Se poate servi alaturi de orez sau paste. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu