duminică, 20 noiembrie 2011

Somon in crusta de cartofi si sos de vin cu marar

Aveam in plan sa pregatesc un muschi de vita in aluat, dar mi-au lipsit cateva ingrediente si am fost nevoit sa inlocuiesc cu un alt preparat. Cum prietenul la nevoie se cunoaste,  mi-a fost sugerat urmatorul preparat:

Ingrediente:
- o bucata somon file;
- 1 cartof;
- 1 morcov;
- 1 graunte usturoi;
- jumatate de lamaie;
- patrunjel;
- ulei masline;
- sare si piper.

Se face un sos din uleiul de masline, zeama de la lamaie, usturoi,patrunjel, sare si piper cu care se unge fileul pe ambele parti. Se baga pestele la cuptor cu fata in jos pentru 10-15 min, apoi se scoate si se acopera cu cartofii si morcovii taiati subtire si se baga din nou la cuptor pentru pana se ingalbenesc cartofii. 
Ingrediente sos:
- o ceapa mica;
- 50 ml vin alb sec;
- o legatura marar;
- 50 g unt;
- jumatate de lamaie;
- sare si piper;
- 3 linguri smantana.

Se incalzeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se adauga mararul,zeama de la lamaie, vinul, sarea si piperul  si se lasa pe foc pana scade la jumatate. Apoi se amesteca cu smantana.

Ingrediente salata:
- o ridiche neagra;
- o andiva mai mica;
- zeama de la o lamaie;
- ulei de masline;
- patrunjel;
- sare si piper.

Ridichea se da prin razatoare, iar andiva se taie marunt si se amesteca cu restul ingredientelor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu