vineri, 30 august 2019

Scoici Saint Jacques cu velouté de ciuperci și icre de somon


Pregătire:  20 minute
Preparare: 30 minute
Cantitate: 4 porții
Preț:  100 lei
Dificultate: medie


Ingrediente



Pentru scoici 
-500gr scallops
-12 bucăți
-3 crenguțe rozmarin
-ulei de măsline
-30g unt
-1lg fulgi de ardei iute
-zeama de la ½ lămâie
-sare și piper
 Se asezonează scoicile cu sare și piper. Se încălzește uleiul într-o tigaie suficinet de mare cât încapă toate scoicile. Se adaugă scoicile si se prăjesc pentru 2 minute la foc mediu, se întorc apoi si se adaugă untul, rozmarinul și zeama de lămâie. Se gătesc pentru încă 2 minute la foc mediu. Se scot pe șervețele absorbante și se pastrează la cald.

 Pentru ciuperci 
-600gr ciuperci champignon -1 ceapa roșie mare
-5 graunti de usturoi
-2 crenguțe rozmarin -200ml smântână pentru gatit
-200ml supa de legume -100ml vin alb
-20ml ulei de măsline
-30g unt
-sare
 Se toacă ciupercile mărunt. Se căleste ceapa tocata marunt alături de usturoiul zdrobit în untul topit în prealabil în uleiul de măsline într-o tigaie adâncă. După ce se evaporă apa lăsată de ciuperci și încep să se rumenească, se adaugă vinul și se continuă gatirea pana când se evaporă aproape în totalitate. Se adaugă supa de legume, se asezonează cu sare și piper, se lasă pe foc până când scade la jumătate, se adaugă smântâna și se gătește pentru încă 2-3 minute. Dupa ce s-a răcește puțin compozitia, se pune în blender și se mixează până când se omogenizează.
 

  Pentru servire
-30g icre somon
-câteva fire chives
 Se pune o porție de sos în centrul unei farfurii puțin adânci, se întinde cu fundul unei linguri, iar deasupra se pun 3 scoici. Pe fiecare scoică se adugă câte jumătate de lingurița de icre și se presară cu chives tocat mărunt. Se servește căt sosul este încă cald.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu