luni, 17 aprilie 2017

Rata confiata cu piure de cartofi dulci si salata de ridichi

Ingrediente pentru 6 portii. Pretul total pentru acest preparat este de 65 lei, iar portia costa aproximativ 11 lei.

Pentru rata:
-4 pulpe de rata - 40 lei;
-2 cepe rosii - 1 leu;
-100 ml vin rosu - 2,5 lei;
-1 lg. piper;
-sare.

Pentru piureul de cartof dulce:
-800 g cartofi dulci - 8 lei;
-1 lg. fulgi de ardei iute;
-3 lg turmeric dat pe razatoare;
-4-5 graunti de usturoi (gatiti cu rata);
-150g unt - 4 lei;
-1 lg. piper;
-sare

Pentru salata cu ridichi:
-1 leg. ridichi rosii - 1 leu;
-1 leg. ridichi albe - 1 leu;
-zeama de la o lamaie - 0,5 lei;
-1 leg. patrunjel - 1 leu;
-1 leg. chives - 2 lei;
-3 lg ulei de masline;
-sare.

Rata
 Se confiaza pulpele de rata dupa reteta de aici. Se gatesc alaturi de pulpe cativa graunti de usturoi pentru a se folosi la piure.
 Cand sunt gata, se dezoseaza si se toaca marunt. Se taie ceapa marunt si se prajeste in doua linguri de untura de rata pentru 2-3 minute. Se adauga vinul si se continua gatirea pana cand se evapora aproape in totalitate. In acest moment se pune rata, sarea si piperul, se continua gatirea pentru inca 2 minute. Se pastreaza calda pana cand sunt gata restul ingredientelor.

Piureul de cartofi dulci
 Se curata si taie cubulete cartofii dulci, iar apoi se fierb in apa cu sare pana cand se strapung usor cu furculita. Intre timp se incalzeste untul intr-o tigaie si se calesc putin turmericul, ardeiul uscat si ustroiul tocat marunt, doua minute la foc mic. Se amesteca cu cartofii, inclusiv untul, se presara cu sare si piper si se paseaza cu ajutorul unei furculite. Se pastreaza cald.

Salata de ridichi
 Se taie ridichile cubulete, iar patrunjelul si chives se toaca foarte marunt. Se amesteca, se adauga zeama de lamaie si uleiul, se presara cu sare, se amesteca din nou si se acopera. Salata se tine la frigider pana cand urmeaza sa fie folosita.

Servire
 Se foloseste un inel metalic, se aseaza in mijlocul unei farfurii intinse si se adauga preparatele in straturi. Se incepe cu piureul, urmat de rata, iar la final se pune salata. Se poate presa putin pentru a se asigura pastrarea formei. Dupa ce se adauga ultimul strat se scoate inelul. Se serveste imediat alaturi de un pahar de vin rosu.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu