luni, 5 octombrie 2015

Sufleu de cascaval si salata cu rucola si mere


Ingrediente pentru sufleu: (6 portii = 30 lei, pret portie = 5 lei)

-200g cascaval - 10 lei;
-6 oua - 3 lei;
-250 ml lapte - 2lei;
-60g unt - 2,5 lei;
-3 linguri de faina;
-30g parmezan - 1 leu;
-1 leg. ceapa verde - 1 leu;
 -sare si piper.

Pentru salata:
-100g rucola - 5 lei;
-3 mere - 1,5 lei;
-1 rodie - 2 lei;
-ulei de masline extravirgin;
-50g nuci taiate marunt - 0.5 lei;
-piper.

 Se incalzeste laptele la foc mic. Se adauga faina si se amesteca bine. Se gateste pentru cateva minute la foc mic, pana cand capata o consistenta cremoasa si dispar toate cocoloasele. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul.


Se separa ouale, iar galbenusurile se adauga peste amestecul obtinut anterior. Se toaca ceapa marunt, si cascavalul se da pe razatoare; se adauga si ele in compozitie plus sare si piper.

 Se bat albusurile pana cand se obtine o spuma ferma. Se adauga treptat in sosul de branza, fara a se amesteca prea puternic.

 Se pregatesc 4 vase ramekin, sau vase care se pot baga la cuptor, se ung cu putin unt si li se tapeteaza peretii cu parmezanul dat pe razatoare.

 Se imparte compozitia in mod egal intre cele 4 vase. Se pun intr-o tava care a fost umpluta un sfert cu apa. Se dau la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc.

 Se taie merele felii, se amesteca cu rucola, semintele de rodie, nucile si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza salata pe farfurii, iar deasupra se pune cate un sufleu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu