luni, 24 februarie 2014

Sardine cu cartofi copti si salsa verde

Ingrediente pentru 4 persoane:
Pentru sardine:
-1 kg sardine;
-ulei masline extra virgin;
-sare si piper.

Pentru cartofii copti:
-1 kg cartofi mici;
-3 graunti usturoi;
-3 crengute rozmarin;
-ulei de masline extra virginn.
-sare si piper.

Pentru salsa verde:
-1/2 leg. patrunjel;
-1 lg. menta;
-1/2 ceapa rosie;
-1 graunte usturoi;
-2 fileuri de ansoa;
-2 lg. otet de xeres;
-zeama de la 1/4 lamaie;
-2 lg. capere;
-2 lg ulei masline extra virgin;
-sare.


 Salsa verde: Se taie ceapa marunt si se amesteca cu putina sare, otetul si se lasa 10 minute.
 Intre timp se taie marunt caperele, patrunjelul, usturoiul, menta si ansoa. Se pun peste ceapa, se adauga uleiul de masline si zeama de lamaie si se amesteca. Se acopera si se da la frigider pana cand va fi folosita.

 Cartofii copti: Se pun cartofii intr-o oala si se acopera cu apa. Se da apa in clocot, se adauga putina sare, se da focul la mediu si se continua fierberea pentru 10 minute sau pana cand se patrund usor cu furculita. Se pun la scurs si se lasa sa se raceasca. Cand se racesc se taie in sferturi si se pun intr-un bol mare. Se adauga rozmarinul, usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si piperul. Se amesteca si se aseaza intr-o tava. Se da la cuptor la 180°C pana cand devin rumenii si crocanti.

 Sardinele: Se asezoneaza cu sare si piper sardinele, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 180°C pentru 7-8 minute.

Se scot cartofii de la cuptor si se impart in mod egal in patru farfurii. Se aseaza cate 2 sardine in fiecare farfurie, peste care se pun cateva linguri de salsa. Se serveste imediat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu