joi, 30 ianuarie 2014

Lasagna cu mouse de creveti si velouté de ciuperci

Ingrediente pentru 2 portii:

-300g creveti proaspeti;
-250g ciuperci champignon brune;
-230g ciuperci la conserva;
-300ml smantana pentru gatit;
-4 foi lasagna;
-100g unt;
-2 cepe;
-2 graunti usturoi;
-30g parmezan;
-1/2 leg patrunjel;
-3-4 frunze menta;
-300 ml supa legume;
-50ml vin alb sec;
-ulei masline extra virgin;
-zeama de la 1/4 lamaie;
-sare si piper. 

 Se bat 200 ml din smantana pentru gatit pana cand se ingroasa.
 Se fierb crevetii pentru 3 minute, se curata de carapace, se amesteca cu parmezanul taiat cubulete si se marunteste intr-un blender. Se amesteca cu smantana si zeama de lamaie pana cand se omogenizeaza si se da deoparte.

 Se toaca ciupercile champignon marunt si se opresc 3 linguri. Restul se calesc cu jumatate din cantitatea de unt, ceapa tocata marunt, un catel de usturoi zdrobit si jumatate din ciupercile la conserva. Cand incep sa se rumeneasca ciupercile se adauga vinul si se lasa sa se evapore. Se adauga supa de legume, se asezoneaza cu sare si piper, se lasa pe foc pana cand scade putin si se da deoparte.  Dupa ce s-a racit compozitia, se pune in blender si se mixeaza bine cu smantana ramasa. 

 Intre timp se taie ciupercile de la conserva in jumatati, se amesteca cu ciupercile champignon oprite anterior, cu usturoiul zdrobit si se calesc in untul ramas pentru 2-3 minute. Se amesteca cu menta si patrunjelul tocate marunt, se asezoneaza cu sare si piper si se dau deoparte. 

 Se fierb foile de lasagna in apa cu sare pentru jumatate din timpul scris pe ambalaj. Se pun la scurs dupa care se taie cu ajutorul unei forme metalice. 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pun pe tava formele metalice cu care s-au taiat foile de lasagna. Se pune pe fundul formei o foaie de lasagna, se unge cu putin din velouté-ul de ciuperci si se acopera cu un strat de 2 cm din mousse-ul de creveti. Se repeta aceasta operatie pana cand se umple forma. Se umple si a 2-a forma si se dau la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 10 minute. Se scot de la cuptor si se lasa sa se scurga putin in tava. 

Se pune pe fundul unei farfurii adanci jumatate din cantitatea de sos velouté, se aseaza peste el in mijlocul farfuriei lasagna. Se pune peste lasagna jumatate din ciupercile calite si se stropeste totul cu uleiul de masline.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu