duminică, 29 septembrie 2013

Lamele de calmar cu spanac si branza de capra

Ingrediente:
-3 lamele calmar;
-200g spanac congelat;
-100g branza de oaie;
-50 g unt;
-50 g bacon;
-5 graunti usturoi;
-1 lamaie;
-ulei masline;
-germeni de ceapa rosie;
-sare si piper.

 Se spala bucatile de calmar, se usuca, se ung cu putin ulei, se stropesc cu putina zeama de lamaie, se presara cu sare si piper si se lasa cateva ore la frigider.

 Se frig lamelele de calmar pe toate partile circa 4-5 min, pana capata o culoare rumenie.

 Se topeste untul in tigaie, se adauga putin ulei masline si se prajeste usturoiul zdrobit. Se adauga spanacul si se lasa pe foc pana cand se evapora toata apa. Se adauga branza, coaja lamaiei razuita, putina zeama de lamaie sare si piper. Se lasa pe foc pana se topeste branza.

 Bacon-ul se taie fasii subtiri si se prajeste in ulei pana devine crocant. Se serveste alaturi de spanac, calmar si cativa germeni de ceapa rosie.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu