marți, 21 mai 2013

Rata crocanta cu salata de castarveti si ridichi



Ingrediente:
-2 pulpe rata - 500-600g;
-3 graunti usturoi;
-2 ardei chilli;
-1 bucata ghimbir(cat o nuca);
-1 lg. zahar;
-20 g faina ;
-20 g faina orez;
-6 lg sos soia;
-4 lg vin de orez;
-1 castravete(300g) taiat cubulete;
-200g ridichi taiate cubulete;
-3 lg otet de orez;
-1/4 leg. patrunjel maruntit;
-1 ardei iute taiat marunt;
-sare.

 Se pune rata la marinat cu usturoiul zdrobit, ardeiul chilli maruntit, ghimbirul dat pe razatoare, 3 lg. sos de soia si sare. Se lasa cateva ore la frigider.
  Se amesteca castravetele cu ridichile, patrunjelul, ardeiul iute, zaharul, 3 lg. sos soia, 2 lg. vin de orez si sare. Se pune in frigier pana cand este gata rata.
 Se incalzeste cuptorul la 180°C, se pune rata intr-un vas termorezistent, se acopera si se lasa in cuptor pentru o ora. Dupa o ora se ia capacul se creste temperatura la 200°C si se mai lasa  5-10 minute. Se scoate rata de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
 Se taie in bucatele mici, se trec bucatile prin cele doua tipuri de faina amestecate si se prajesc in uleiul incins pentru un minut, pana cand devin rumenii. Se scot pe un servetel si se lasa sa se scurga uleiul.
 Se servesc alaturi de salata pregatita anterior.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu