sâmbătă, 15 septembrie 2012

Miel inabusit pe pat de fasole verde

Miel inabusit pe pat de fasole verde cu piure de cartof dulce si spuma de ardei
Ingrediente pentru miel:
-1kg carne de miel (pulpa,coaste...);
-100g bacon;
-2 morcovi;
-2 cepe;
-1 catel de usturoi;
-2 cuburi de supa de vita;
-ulei masline;
-sare si piper.

 Se prajeste carnea de miel, in ulei de masline, pana se rumeneste pe toate partile.
 Se calesc intr-o oala ceapa, usturoiul si morcovul. Se adauga peste 2 litri de supa de vita si carnea de miel.    
 Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin. Se lasa sa dea in clocot, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 2-3 ore.
 Se scoate de la cuptor si se pune carnea la scurs. Dupa ce se scurge, se scoate carnea de pe oase si se marunteste.
 Pe o folie alimentara se intind bucatile de bacon, una langa alta, sa formeze o foaie. Se pune pe o margine de-a lungul foii carnea de miel si cu ajutorul foliei alimentare se ruleaza. Se leaga la capete si se pune la frigider pentru doua ore.
 Dupa doua ore se portioneaza si se prajeste in ulei de masline cu doi graunti de usturoi si un ardei chilli.


 Ingrediente pentru piure:
-1 cartof dulce;
-30g unt;
-30ml lapte;
-sare si piper.

 Cartoful se taie in cubulete si se fierbe pana se inmoaie in apa cu sare. Se pune in blender, se adauga untul, laptele si piperul si se mixeaza pana devine o pasta. Daca mai este nevoie se mai adauga putina sare.

 Ingrediente pentru spuma de ardei:
-2 ardei grasi rosii;
-1 ardei iute rosu;
-1 ceapa mica;
-3 graunti de usturoi;
-50ml vin alb;
-sare si piper.

 Se calesc ceapa si usturoiul toacate marunt in putin ulei de masline, se adauga ardeii taiati cubulete, se mai lasa pana se inmoaie putin ardeii si se adauga vinul. Cand scade la jumatate se pune compozitia din tigaie  in blender, se condimenteaza cu sare si piper si se mixeaza pana devine o pasta.

 Ingrediente fasole verde:
-o mana de fasole verde;
-2 graunti usturoi;
-100ml apa;
-ulei masline;
-sare si pieper.

 Se caleste usturoiul zdrobit in ulei masline, se adauga fasolea si dupa un minut apa, sarea si piperul. Se mai lasa pe aragaz pana da apa in clocot, iar fasolea se strapunge usor cu furculita.

 Fasolea se pune in forma dreptunghiulara sub rulada de miel, piureul se aseaza in forma de turnulet cu ajutorul unei forme cilindrice, iar spuma de ardei se pune in farfurie in forma unui triunghi cu ajutorul unei bucati de hartie de copt cu interiorul decupat in forma de triunghi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu