duminică, 24 august 2014

Rulouri de vinete

Ingrediente:
-2 vinete mari;
-300g carne de vita tocata;
-1 ou;
-30g parmezan;
-1 chifla;
-1/2 leg patrunjel;
-3 lg ulei masline extravirgin;
-200g sos rosii;
-100g cascaval;
-ulei floarea soarelui;
-busuioc proaspat;
-sare si piper.

Se taie vinetele felii pe lungime. Se presara cu sare si se lasa 30 de minute.

Se amesteca carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat, parmezanul, chifla inmuiata in apa si stoarsa, sare si piper. Se amesteca bine si se dau deoparte.

Se scurg feliile de vinete de apa lasata, se prajesc intr-o tigaie cu uleiul de floarea soarelui bine incins. Se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta excesul de ulei.

Se formeaza chiftelute din carnea tocata, se pun pe feliile de vinete si se ruleaza strans.

Se unge cu uleiul de masline o tava termorezistenta si se pune in ea jumatate din cantitatea de sos de rosii. Se aseaza rulourile de vinete, iar deasupra se pune restul de sos de rosii. Se dau la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 de minute. In ultimele 5 minute de gatire se pune pe rulouri cate o felie de cascaval.

Se pune in farfurie putina pasta de rosii, deasupra se pun cateva rulouri de vinete, frunze de busuioc si se servesc calde.






miercuri, 20 august 2014

Tagliatele din dovlecei cu somon si sos de busuioc


Ingrediente:
-2 zucchini;
-2 dovlecei;
-1 file somon (600g);
-30g parmezan;
-1 mana busuioc proaspat;
-1/2 lamaie;
-6 graunti usturoi;
-30g unt;
-2 chili;
-3 lg ulei masline extravirgin;
-sare si piper.

 Se asezoneaza pestele cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline si zeama de la lamaie.

 Cu ajutorul unui peeler pentru legume se taie dovleceii felii subtiri de 2 cm latime.

 Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga jumatate din cantitatea de usturoi zdrobit si ardeii tocati foarte marunt. Se prajesc pentru 2 minute la foc foarte mic. Se adauga dovleceii in doua transe, daca tigaia nu este suficient de mare. Se prajesc pentru 2-3 minute pana cand se inmoaie putin. Se asezoneaza cu sare si piper si se dau deoparte.

 Se taie fileul de peste in bucati de 5 cm latime. Se frig pe tigaia grill pentru 2-3 minute pe fiecare parte.

 Intre timp se pun intr-un blender frunzele de busuioc, usturoiul ramas, parmezanul, sare si piper. Se amesteca pana cand se omogenizeaza, apoi se adauga treptat uleiul de masline ramas.

 Se pune pe farfurie o portie generoasa de dovlecei, deasupra se pun cateva fileuri de peste si se stropeste totul cu sosul de busuioc.









luni, 18 august 2014

Crochete de dovlecei cu mozzarella

Ingrediente:

-2 kg dovlecei taiati bastonase;
-2 cepe mari taiate marunt;
-4 oua;
-5 graunti usturoi zdrobiti;
-200 g mozzarella taiata cubulete;
-500-700g pesmet;
-3 lg ulei masline;
-ulei floarea soarelui;
-sare si piper;
-sos de usturoi pentru servire.


 Se caleste ceapa 3-4 minute intr-un vas in uleiul de masline, apoi se adauga dovleceii. Se acopera vasul si se prajesc pana cand se inmoaie dovleceii. Se amesteca frecvent, si daca este nevoie se poate adauga putina apa.
 Se lasa sa se raceasca si se paseaza cu mixer-ul. Se adauga oul, pesmetul, usturoiul, sare si piper si se amesteca bine. Daca compozitia este prea moale se mai adauga pesmet, pana devine ferma.
 Se formeaza bilute din compozitie si se pune la mijloc un cubulet de mozzarella. Li se da o forma rotunda si se trec prin pesmet.
 Se prajesc in baie de ulei si se scot pe hartie absorbanta.
 Se servesc calde alaturi de un sos cremos de usturoi.





miercuri, 6 august 2014

Sos de rosii cu ardei copti


Ingrediente:
-2 kg rosii;
-1kg ardei capia;
-1 kg ardei gras verde;
-3 cepe;
-2 lg ulei masline;
-1 capatana usturoi;
-2 lg cimbru tocat marunt;
-2 lg busuioc tocat marunt;
-sare si piper.


 Se coc ardeii pe aragaz, cuptor sau gratar. Se lasa sa se raceasca putin si se curata de pielita arsa, fara a se curata semintele si inlatura coditele.

 Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cubulete.

 Se curata cepele de coaja si se taie marunt. Se calesc in uleiul incins pentru 10 minute la foc mic, apoi se adauga usturoiul tocat marunt, cimbrul, busuiocul, rosiile, sare si piper. Se mareste focul la mediu si se fierbe pentru 20 minute. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga si ardeii copti pentru a-si lasa aroma in sos. Se gusta si se mai adauga sare si piper daca este nevoie.

 Se poate servi rece sau cald, alaturi de paine proaspata, branza si mujdei de usturoi.