marți, 19 februarie 2013

Spaghetti alla puttanesca

Ingrediente:
-300g somon afumat;
-100g masline fara samburi;
-4 lg capere;
-4 graunti usturoi;
-5 fileuri ansoa, cu tot cu uleiul in care au stat in borcan;
-300g suc rosii;
-400g spaghete;
-6 rosii cherry;
-3 ardei chilli;
-1 lg oregano uscat;
-1 lg piper rosu;
-1 lg sare;
-2 lg ulei;
-parmezan;
-cateva frunze verzi de busuioc, oregano si patrunjel.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste putin usturoiul, se adauga ansoa cu tot cu ulei, caperele, maslinele, somonul taiat bucatele, ardeiul chilli, sarea, oregano uscat si piperul macinat. Se lasa pana se rumeneste somonul si se adauga sosul de rosii si jumatate din cantitatea de verdeturi. Se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 10 minute.
 In acest timp se fierb spaghetele intr-o oala cu apa in care s-a pus putina sare. Se fierb cu doua minute mai putin decat scrie pe ambalaj, dupa care se scurg si se adauga peste sos. Se amesteca cu sosul si se mai lasa doua minute. La final se adauga restul verdeturilor.
 Se presara cu parmezan ras si se servesc calde.