sâmbătă, 12 mai 2012

Vrabioara Charolais cu sos de mozzarella si parmezan

 Am plecat in aceasta dimineata spre Metro cu gandul sa cumpar fructe de mare. Cand am ajuns un miros puternic de friptura m-a atras catre camera frigorifica. In fata ei un domn pregatea pe un gratar carne de vita, am gustat si a fost delicios, rezultatul: m-am razgandit in privinta fructelor de mare... Am cumparat vita. Vrabioara Charolais din Franta cu un pret mai mult decat atractiv 28 lei/kg, evident ca la casa pretul a fost 128 lei/kg, vazusem gresit la raft... Dar la cat de mare era pofta pe care o aveam putea sa coste si 200 lei si tot cumparam.
 Vita Charolais, o rasa foarte apreciata pantru carnea ei, este originara din Franta din zona Charolais, de unde are si numele. Acum este crescuta in mai multe zone ale Europei, SUA si Australia.
 Mi-am rascolit mintea pentru un sos si cum cumparsem niste mozzarella pentru o pizza mi-a venit ideea sa o folosesc pentru un sos.
 Vita am pregatit-o la tigaia grill, unsa cu putin unt si ulei de masline, 3 minute pe fiecare parte la foc mare.
 Am incalzit 100 ml smantana de gatit in care am topit 30g unt. Dupa ce s-a topit untul am adugat cam 150g mozzarella, 150g parmezan, putina zeama de lamaie, sare si piper. Am mai tinut pe foc pana s-au topit si mozzarella si parmezanul.
 La garnitura am folosit cartofi noi si morcovi baby. Cartofii i-am fiert nedecojiti cu putina sare. Dupa ce s-au fiert i-am decojit, i-am uns cu putin unt si am presarat peste ei putin marar tocat marunt.
 A fost incredibil de frageda (se topea pur si simplu in gura) si aromata, chiar m-a surprins pentru ca nu am folosit nici o metoda de fragezire. Asa ca voi mai cumpara cu siguranta. Se gaseste la caserole cate doua bucati de aproximativ 500g, din gama de produse Fine Food.

sâmbătă, 5 mai 2012

Placinta cu ciuperci si bacon

Ingrediente:
-o lingura cu ulei de masline;
-o lingura ulei de floarea soarelui;
-o ceapa mare;
-o legatura ceapa verde;
-100g bacon;
-doua linguri smantana;
-100g cascaval;
-o legatura marar;
-o jumatate legatura patrunjel;
-4 oua;
-1,5kg ciuperci;
-o foaie de aluat congelat;
-sare si piper.

  Se incalzeste cuptorul la 200°C.
  Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare sau un ceaun si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga ciupercile
taiate cubulete  si se lasa pe foc pana se evapora apa pe care o lasa. 
  Baconul se taie in bucati micute si se adauga si el in tigaie. Se reduce focul la minim si se adauga sarea, piperul,
smantana, patrunjelul, mararul si ceapa verde. Dupa cateva minute, cand se inmoaie ciupercile si nu mai exista
apa in tigaie, se opreste focul si se adauga cascavalul ras si doua oua batute. 
  Foaia de aluat se subtiaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga ciupercile si se acopera cu o alta
foaie de aluat. Se inteapa in cateva locuri si se da la cuptor. Dupa 30 minute se scoate placinta, se bat cele 
doua oua ramase, se toaca un fir de ceapa verde  si se pun peste placinta. Se mai lasa inca 20 de minute la cuptor.